Nadat eerder door de club werd aangekondigd dat Jan Wouters zijn aflopende contract bij FC Utrecht zou verlengen als hoofdtrainer, is dit vanmiddag met een handtekening geformaliseerd. Wouters zette zijn signatuur onder een contract dat hem minimaal tot de zomer van 2013 als hoofdtrainer aan FC Utrecht verbindt. “We zijn gemeenschappelijk tot de conclusie gekomen dat we terug willen naar de FC Utrecht-speelstijl”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht. “Technisch aanvallend voetbal, met lef. Dwingend, naar voren gericht en vol initiatief. De speelstijl waar FC Utrecht zijn populariteit aan heeft te danken en waarmee de club groot is geworden. Voetbal dat past bij de visie en uitstraling van de club. Jan deelt deze visie als geen ander. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij met zijn technische staf een nieuwe stap kan zetten in de verdere professionalisering van FC Utrecht. Wij willen nog meer dan voorheen voldoen aan de status van opleidingsclub, met als ambitie om op termijn terug te keren in de subtop.” Jan Wouters is content met het nieuwe contract en daarmee met het in hem gestelde vertrouwen. “Ik heb een heel heldere en duidelijke evaluatie gehad met de clubleiding. De wijze waarop dit is gebeurd, heb ik in mijn loopbaan als trainer nog niet eerder meegemaakt. Op basis van deze eerlijke evaluatie zijn we tot een verlenging van mijn contract gekomen. Conform afspraak hebben wij deze nu, na terugkomst van mijn vakantie, ondertekend.” Wouters begint het seizoen, in tegenstelling tot het vorige seizoen, vanaf de start. “We beschikken nu over een fitte groep, die staat”, zegt Wouters. “De nieuwe jongens zijn beter geïntegreerd en jongens die blessures kenden, keren terug. We hebben goed zes weken voorbereiding om aan onze speelstijl te werken. Ik heb bij Ajax, Bayern München en het Nederlands elftal in aanvallende teams gespeeld. Met FC Utrecht willen we ook vooruit voetballen, met lef en initiatief. De visie die de club hierover heeft, sluit goed aan bij mijn voetbalvisie. Ik kan niet wachten tot de eerste training op 30 juni en heb veel zin in deze uitdaging.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.