Jeugdopleiding PEC Zwolle beoordeeld met 4 sterren

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

De KNVB heeft de jeugdopleiding van PEC Zwolle voor het eerst in de historie ingedeeld in de hoogste categorie. De jeugdopleiding is door de KNVB gewaardeerd met 4 sterren. Om de vier jaar laat de KNVB de jeugdopleidingen onderzoeken. Deze certificering bepaalt de kwaliteit van de jeugdopleiding. De jeugdopleiding van PEC Zwolle behoort hiermee tot het keurkorps van jeugdopleidingen in Nederland. Tot het jaar 2014 is de jeugdopleiding van PEC Zwolle een 4 sterren opleiding. Wat is het KNVB keurmerk jeugdopleiding eigenlijk? Het keurmerk kan een belangrijke, in sommige gevallen zelfs onderscheidende rol spelen in de communicatie richting (jeugd)spelers, ouders, gemeente, maar ook sponsoren. De KNVB ondersteunt de clubs hierbij door de score per onderdeel van de jeugdopleiding voor de gecertificeerde clubs in beeld te brengen. Het is een kwaliteitskeurmerk voor jeugdopleidingen, vergelijkbaar met KEMA-keur. De kwaliteit van een jeugdopleiding wordt op 83 aspecten meetbaar en objectief in kaart gebracht. Hoofden Jeugdopleiding Bert Ebbens en Gert Peter de Gunst over het behaalde resultaat: ,,Wij zijn zeer verheugd met het behaalde resultaat. Dit is voor een ieder binnen PEC Zwolle een geweldige stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. Het is fantastisch om te zien dat drie spelers, Giovanni Hiwat, Jesper Drost en Mustafa Saymak het afgelopen seizoen een contract hebben getekend bij de eerste selectie en regelmatig hebben meegespeeld. Tevens krijgen nog eens zes spelers uit de jeugdopleiding, Ibrahim Ikililou, Simon IJzerman, Djeremy Zandvliet, Haico Epe, Ricardo Malaihollo en Ricardo Talu, de kans hun opleiding voort te zetten in het beloftenteam. Dit bewijst eens te meer dat talentvolle jeugdspelers van PEC Zwolle kansen krijgen hun droom van profvoetballer te realiseren.”