rinus michels awardsDe Rinus Michels Awards, genoemd naar de voetbaltrainer Rinus Michels, zijn prijzen die jaarlijks op initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer worden uitgereikt. Het initiatief voor de prijs wordt door beide trainersbonden van Nederland (CBV en VVON) en de KNVB ondersteund. Naar aanleiding van nominaties uit het land selecteren KNVB, CBV en VVON de genomineerden, op het Nationale Trainerscongres worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. De redactie vroeg aan twee winnaars hoe het verder ging na het winnen van de prestigieuze awards. Dennis Demmers De in Deventer geboren Dennis Demmers werd in 2010 door zijn vakgenoten verkozen tot beste amateurtrainer. Hoe ging het verder met Demmers, na het winnen van deze prijs? awards trainerscongres Dennis Demmers: “Allereerst was het een geweldig compliment dat ik überhaupt bij de kandidaten hoorde die kans zouden maken op het winnen van de Rinus Michels Award. Het is niet zomaar een prijs. Ik was in die tijd trainer bij Excelsior’31 en Colmschate’ 33. Ik was dus actief bij een zaterdagclub en bij een zondagclub. Bij beide clubs draaide ik een geweldig seizoen. Met Excelsior’31 werd ik kampioen in de Hoofdklasse waardoor we automatisch geplaatst waren voor de nieuw te vormen Topklasse. Met Colmschate’33 werden we tweede en konden we in de nacompetitie helaas net geen promotie afdwingen. Al met al werd het voor mij een jaar waarin veel gebeurde. Toen ik de prijs gewonnen had, werd ik werkelijk overspoeld met reacties, ook van collega-trainers. Uiteraard was er veel media-aandacht. Na het winnen van de prijs heb ik voor de VVON een demonstratietraining gegeven bij Excelsior’31. Het was een studiebijeenkomst waarbij iedereen twee studiepunten kon verdienen. Verder heb ik een aantal keren lezingen of gasttrainingen gegeven bij amateurclubs, waarbij de Rinus Michels Award natuurlijk ook een onderwerp was. Met de website van en activiteiten voor mijn bedrijf Dennis Demmers Voetbalmania kon ik het verschil ook merken. Bezoekersaantallen schoten de lucht in. In 2012 heb ik me ingeschreven voor de opleiding Coach Betaald Voetbal. Voordat men kan deelnemen aan de test moet je aan een aantal voorwaarden doen. Op dat formulier moet ook ingevuld worden wat je prijzen zijn. Het zal zeker hebben geholpen dat ik de Rinus Michels Award erbij kon zetten. Sterker nog, toen ik tijdens de toelatingstest het voetbalgesprek kreeg, werd deze prijs expliciet benoemd.” Lees het complete artikel in de printuitgave van De Voetbaltrainer. Via deze link kan men online alvast de inhoudsopgave van de diverse artikelen van VT200 raadplegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.