JNS VT000 voetbalschoolkickoff010In juni 2008 begon Harry Rutgers samen met Joey Koopman de Voetbalschool ‘Kick Off’. Op de Veluwe trainen ze elke week vijftig tot zestig kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar, op het complex van sv Epse. De filosofie van de voetbalschool is het beste samen te vatten in drie pijlers: plezier, techniek en bewegen. De Voetbaltrainer praat met Harry Rutgers, die uitlegt hoe deze pijlers in de praktijk worden gebracht. Bekaf Harry Rutgers: “Doordat wij het spel niet stilleggen, is de intensiteit enorm hoog. Spelers moeten daar ook erg aan wennen en in het begin, als ze voor het eerst bij ons komen, zijn ze dan ook bekaf. Toch hoort dit bij de leeftijdsspecifieke kenmerken van een F, E of een D. Deze spelers hebben veel energie en de E en D zijn ook nog eens heel competitief ingesteld. Daar moet je als trainer gebruik van maken, door ze oefeningen aan te bieden waar ze energie in kwijt kunnen en er competitief het nodige aan bod komt.” Enkele voorbeelden van trainingsvormen volgen verderop. Typerend voor de oefenvormen van Voetbalschool ‘Kick Off’ is het tempo waarin de uitvoering geschiedt, de uitdaging die steeds weer in de vorm gezocht wordt, het aantal herhalingen en dat de spelers veel kunnen scoren. Door middel van simpele aanpassingen aan de regels van het spel ontstaat er weer een nieuw soort voetbalvorm. Lees het complete artikel in de printuitgave van De Voetbaltrainer. Via deze link kan men online alvast de inhoudsopgave van de diverse artikelen van VT200 raadplegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.