nedecuNederland speelde onlangs tegen Ecuador in een nieuwe formatie. Door de media steevast 1:5:3:2 genoemd, maar in de praktijk is er maar moeilijk een eensluidende naam aan te geven. Is het 1:5:3:2, 1:3:5:2, 1:3:4:3 of 1:3:4:1:2? Henk ten Cate noemde het een non-discussie. De naam is eigenlijk ook niet zo belangrijk. Het is afhankelijk van de speelwijze van de tegenpartij, de locatie van de bal en het moment in de wedstrijd: welke partij heeft op welk speelveldgedeelte de bal? Belangrijker is dan ook de spelopvatting binnen en de praktische uitvoering van de speelwijze door de spelers. Bondscoach Louis van Gaal noemde de gehanteerde speelwijze na afloop van de wedstrijd 1:3:4:3. Hij rekende daarbij Wijnaldum bij de aanvallers, en de opkomende backs bij het middenveld. In de eerste analyse van Nederland – Ecuador kiezen wij voor 1:3:4:1:2 maar realiseren ons de betrekkelijkheid daarvan. De vrijwel voltallige redactie van De Voetbaltrainer was op uitnodiging van de uitgeverij Eisma Businessmedia aanwezig bij de wedstrijd Nederland – Ecuador. Wij vroegen gewaardeerd medewerker van De Voetbaltrainer Rob Baan om zijn eerste inzichten naar aanleiding van deze wedstrijd. In de WK-special van De Voetbaltrainer zullen we natuurlijk zeer uitgebreid terugkomen op de verrichtingen van Oranje voor en tijdens het WK. Op dit moment is het complete artikel te verkrijgen als onderdeel van het vernieuwde eBook over de meest recente VT-artikelen met Louis van Gaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.