Engelsen trainen in drie lagen kleding om te wennen aan hitte

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland doet er alles aan om zijn voetballers te laten wennen aan de hitte waarmee ze te maken krijgen op het WK in Brazilië. Zo werden de spelers tijdens het trainingskamp in de Portugese Algarve verplicht om met drie lagen kleding te trainen. Engeland werkt zijn WK-wedstrijden af in het heetste gedeelte van het Zuid-Amerikaanse land. Een lange onderbroek, lange trainingsbroek, shirt, trui, trainingsjack, handschoenen en voor wie dat wilde nog een muts, waren onderdeel van de voorbereiding. De Engelsen leken meer op wintersporters dan op voetballers tijdens de trainingen. ‘Dat was niet echt comfortabel, zeg maar gerust wat benauwd’, aldus verdediger Glen Johnson. ‘Niemand van ons weet precies hoe warm het gaat zijn en hoe vochtig. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden, maar ik geloof dat je het nooit helemaal kunt nabootsen.’

Gerelateerd
Trainersnieuws

Robin Veldman (Queen’s Park): Jonge spelers laten doorbreken

Trainersnieuws

Aloys Wijnker (KNVB): De competenties van een HO

Trainersnieuws

Jeugdopleiding FC Den Bosch in de lift