Gisteren begon ook voor Lionel Messi’s Argentinië het WK. In het magische Maracanã-stadion speelde de Zuid-Amerikanen tegen Bosnië. De wedstrijd werd al binnen een paar tellen opgeschrikt door een eigen doelpunt van Bosnië. Dit had een averechts effect op de aantrekkelijkheid van de wedstrijd. De ploeg van Messi had de gewenste voorsprong en speelde verder in een figuurlijke leunstoel achterover. Het 1:5:3:2 (soms overgaand in 1:3:5:2 in balbezit), met een middenveld in de punt naar achteren (Javier Mascherano) werd degelijk uitgevoerd. Daardoor stond Messi echter wel geïsoleerd voorin en kwam nauwelijks in het spel voor. Zelf deed hij daarvoor ook niet al te veel moeite. Aan de andere kant van het veld was het juist Bosnië dat óók met handrem ging spelen, geschrokken als men was van de vroege 0-1 tijdens het WK-debuut. aftrap arg bos2   restverdediging arg3 verd   Toch enigszins teleurgesteld gingen meer dan 70.000 toeschouwers de pauze in. Dit gold echter óók voor de trainer van Argentinië Alejandro Sabella, hoewel zijn team met 1-0 leidde. Het werd allemaal anders in de tweede helft. Dit valt later te zien in de WK-special van De Voetbaltrainer die na het WK verschijnt. restverdediging aanv arg2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.