Het kan niemand ontgaan zijn. Maandag vond in De Galgenwaard in Utrecht het (besloten) KNVB-congres over de toekomst van het Nederlandse voetbal plaats. (Oud-) trainers, hoofden jeugdopleiding, algemeen  en technisch directeuren formuleerden uiteindelijk de volgende elf speerpunten: De elf speerpunten: 1 De kwaliteit van de jeugdtrainers nog meer centraal stellen; 2 De kwaliteit van de cursussen onder de loep nemen; 3 Het opleidingstraject langer doortrekken; 4 Een opleidingsplicht voor alle betaald voetbal-organisaties in Nederland; 5 Hogere eisen stellen aan verdedigers en hun opleiding; 6 Meer (internationale) topwedstrijden creëren, ook in de jeugd; 7 Meer aandacht voor de fysieke ontwikkeling; 8 Vasthouden aan de Nederlandse voetbalcultuur, maar meer focus op de winnaarsmentaliteit; 9 Nog meer aandacht voor de individuele route van talenten; 10 Het opleiden van scouts; 11 Meer verantwoordelijkheid voor spelers, binnen en buiten het veld. In de commentaren na afloop werd vooral gerept over voorspelbare conclusies en misschien een aardige start van een inhoudelijke discussie, die volgens de KNVB nu vooral in de kleedkamers moet worden voortgezet. Wordt in elk geval vervolgd en zoals u van ons als vakblad gewend bent: bij De Voetbaltrainer in 2015 op een bijzondere wijze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.