Welke kwaliteiten heeft een goede assistent-trainer?

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Assistent-trainers hebben verschillende rollen, variërend van het leiden van wedstrijdbesprekingen en trainingen tot aan tussen de spelers staan om te weten wat er in de groep leeft. Voor ons vakblad spraken we assistent-trainer Pierre Denier van KRC Genk.

‘De taak van assistent-trainer kent heel wat aspecten. Een hoofdtrainer wordt maar op één ding beoordeeld: de prestaties van het eerste elftal. Hij moet zich daarop helemaal kunnen focussen. Zijn hoofd mag niet belast worden met allerlei randzaken, die dat doel in gevaar kunnen brengen.

Ik zal een aantal voorbeelden geven. Spelers die geen Frans of Nederlands spreken, krijgen bij Genk taalles. Selectiespelers bezoeken ernstig zieke fans, scholen en wijkprojecten. We willen dat spelers na de wedstrijd beschikbaar zijn voor de pers, ook na een verloren wedstrijd. Journalisten kunnen er niets aan doen als wij verliezen en moeten hun werk kunnen doen. Het brede netwerk van scouts moet wekelijks worden aangestuurd. Allemaal nevenactiviteiten die zowel een goede planning als controle vereisen. Een hoofdtrainer moet zich daarmee niet bezighouden, maar wel het gevoel hebben dat alles goed geregeld wordt door andere stafleden.’

Trainersmaterialen

Wees optimaal voorbereid en bestel nu je coachboekjes (A4, A5 en A6), flipover en clipboard!