G 1815874Weg naar kwalificatie voor WK 2015 in Canada Op 27 november 2014 wordt de champagne ontkurkt in Verona. De Oranje-vrouwen kwalificeren zich voor het eerst in de historie voor een WK. De 1-2 zege in Verona blijkt genoeg om de 1-1 van een paar dagen eerder weg te poetsen. Toch is de kwalificatie niet alleen behaald door die twee wedstrijden tegen Italië. Integendeel zelfs. De technische staf legt de weg naar kwalificatie uit door terug te blikken. Met het teleurstellend verlopen EK in 2013 als vertrekpunt. Een fragment uit het artikel. Concreet Jan-Willem van Ede: “We zijn wel gelijk op zoek gegaan hoe je dat aanvallen in de laatste fase dan precies vertaalt naar concrete handelingen op het veld. Anders gezegd: hoe ga je er op trainingen en in wedstrijden mee om? Dan ga je denken aan zaken als de juiste bezetting voor de goal, het verbeteren van de voorzetten vanaf de zijkanten en kijken of we via een steekbal meer gevaar kunnen stichten. Daarnaast praat je over bepaalde voorwaarden waar je aan moet voldoen. Als je beter wilt aanvallen in de laatste fase, is in elk geval een voorwaarde dat je het speelveld zo breed en zo diep mogelijk maakt. Die stelling hebben we onderbouwd met beelden. Op het EK 2013 speelden we tegen Duitsland, Noorwegen en IJsland. We zijn die wedstrijden met speelsters gaan bekijken en hebben ze vragen gesteld. ‘Hier sta je nu. Had je het veld groter kunnen maken en zo ja, wat had je dan moeten doen?’ Maar ook hebben we andere situaties aan ze voorgelegd: ‘Hier kom je op twintig tot vijfentwintig meter van het doel en je besluit te schieten. Had je nog andere mogelijkheden en zo ja, heb je die gezien?’ We zijn naar de toeleverende clubs gegaan met dezelfde beelden. Daardoor weten die clubs ook waar we in het Nederlands team mee bezig zijn.” Wilt u het complete artikel lezen? Word abonnee! Kijk hier voor de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.