G 1815874‘Iedere keer weer over voetballen blijven praten’ Nadat de Oranje-vrouwen tweede werden in de poule, stonden er twee tweeluiken op het programma alvorens kwalificatie een feit was. Zowel tegen Schotland als tegen Italië was het een kwestie van de beste zijn over twee wedstrijden. Maar hoe bereid je je team daar nu op voor? Want bij het spelen van een play-off komt de nodige druk kijken. De technische staf legt de werkwijze uit. Ervaring Sarina Wiegman: “Na dat tweeluik tegen Schotland neem je de ervaringen weer mee naar het tweeluik tegen Italië. Natuurlijk wordt de druk wel groter, maar in feite blijft de uitkomst hetzelfde. We moeten opnieuw de beste zijn over die twee duels. Dan kom je ook op het begrip ‘ervaring’ uit. Er wordt wel eens gezegd dat ervaring te maken heeft met leeftijd. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Als je in de ene wedstrijd zaken niet goed genoeg gedaan hebt en je verbetert je in de return, noemen we dat ook al ervaring. Een heel mooi voorbeeld hiervan vind ik de eerste goal in de  return tegen Italië in Verona. Manon Melis maakte een loopactie, waardoor Vivianne Miedema de bal kreeg op de zestienmeter en scoorde. In een eerdere situatie had Manon zélf wellicht die bal gekregen. Dat zijn details die je door middel van videobeelden en evalueren in een eerder stadium al hebt aangeven. Daar wordt dan iets mee gedaan en dan merk je dat het gebruik en bespreken van videobeelden rendement heeft.” Wilt u het complete artikel lezen? Word abonnee! Kijk hier voor de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.