Sjef Hoenjet (verzorger MVV): ‘ Trainers, klop vaker op deur van verzorger’

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Meer dan 30 jaar rijdt de 71-jarige Sjef Hoenjet bijna elke dag naar de accommodatie van MVV om ‘zijn’ spelers te verzorgen. Ooit heetten ze Kenneth Perez, Erik Meijer, Roberto Lanckohr of Twan Scheepers. Zij lieten Hoenjet in de Eredivisie bij een blessure met de waterzak en de spray sprinten over de grasmatten van Ajax, Feyenoord en PSV. Nu dwingen de prestaties van zijn club hem werkzaam te zijn in de kelder van het betaald voetbal. Wat gebleven is, is zijn fanatisme en vakkennis.   Een fragment uit het artikel: Geen mobieltjes Sjef Hoenjet: “Mijn werkplek in de club biedt net genoeg ruimte voor een paar spelers. Die plaatsen zijn meestal bezet en dan ontstaan er spontaan groepsgesprekken. Om dat Special stafleden te bevorderen geldt voor mijn ruimte een absoluut verbod op mobieltjes. Die zijn in mijn ogen ‘dodelijk’ voor de communicatie tussen spelers en dat is toch een belangrijke succesfactor in het teamproces. Ze komen anno 2015 ’s morgens al whatsappend en gamend binnen en hebben buiten het trainingsveld voor een groot deel van de dag alleen interesse voor wat er op dat schermpje verschijnt. Laat me daarin maar een soort Don Quichotte zijn, maar wie bij mij in de medische ruimte met een mobieltje verschijnt, kan vertrekken en behandel ik in ieder geval niet. Op mijn plek concentreer je je als speler op de behandeling of op je medespelers. Het biedt mij de mogelijkheid om niet alleen met de lichamelijke verzorging van een speler bezig te zijn, maar ook in de persoon te kijken die op de massagetafel ligt.” Wilt u het complete artikel lezen? Word abonnee! Kijk hier voor de mogelijkheden.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw