rinus1Vandaag is het de tiende sterfdag van Rinus Michels. Op 3 maart 2005 overleed Rinus Michels op 77-jarige leeftijd in het Belgische Aalst. Een moment om stil te staan bij deze legendarische en markante voetbaltrainer. Veelal geroemd als grondlegger van het Nederlandse totaalvoetbal. Met zijn tactische concepten en zijn werkwijze wist hij in de jaren ‘70/’80 enkele grote triomfen te behalen met Ajax, Barcelona en Oranje. De werkwijze en visie van Rinus Michels zijn tot op de dag van vandaag een belangrijke inspiratiebron voor (top)trainers over de hele wereld. trainerscongresRinus Michels Awards De Rinus Michels Awards zijn een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en deze uitverkiezing wordt ondersteund door de vakvereniging CBV, de vakbond VVON en de KNVB. In 2004 werden deze Awards voor de eerste keer uitgereikt. Op vrijdag 15 mei 2015 zullen tijdens het Nederlands Trainerscongres in Zwolle de Rinus Michels Awards weer uitgereikt worden.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.