01030278 Hag Guardiola PSFC Utrecht heeft in Erik ten Hag een nieuwe trainer/coach en technisch manager gevonden. Ten Hag komt over van FC Bayern München en tekent voor twee seizoenen in de Domstad, waar hij op 1 juli aan zijn nieuwe job begint. Ten Hag (45) speelde in het seizoen 1995/1996 voor FC Utrecht dertig competitiewedstrijden. Na zijn loopbaan als speler heeft hij zich gestort op het trainersvak. ‘Een ambitieuze trainer, met bagage’ “Erik heeft in de absolute top gewerkt, bij clubs als PSV, FC Twente en FC Bayern München. Een ambitieuze trainer, met bagage. Een trainer ook met een voetbalfilosofie die aansluit bij de beginselen waarvoor wij bij FC Utrecht staan”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik van de Utrechtse Eredivisionist. “Bovendien hebben wij er vertrouwen in dat Erik het ontwikkelklimaat bij FC Utrecht naar een hoger niveau kan tillen. Daar heeft hij ervaring in. In de rol van technisch manager krijgt Erik ook de eindverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding, in samenwerking met het huidige technisch management.” ‘Drive hebben om het maximale uit jezelf te halen’ “Deze functie bij een mooie club als FC Utrecht, komt voor mij op een goed moment. Dit is een nieuwe uitdaging in mijn carrière”, zegt Ten Hag, die na afloop van het seizoen officieel wordt gepresenteerd in Stadion Galgenwaard. “Ik streef naar het creëren van een klimaat waarin iedereen het maximale eist van zichzelf en elkaar. Jezelf elke dag willen verbeteren en op dat vlak telkens de grens opzoeken; dát is de insteek. Je moet de drive hebben om het maximale uit jezelf te halen. Dat moet gemotiveerd, gefaciliteerd en gestructureerd worden. Een topomgeving daagt mensen uit om zelf top te zijn”, aldus de toekomstig trainer/coach en technisch manager van FC Utrecht. “De intentie moet zijn: Utrechts voetbal”, aldus Ten Hag. “Dus: naar voren gericht, met veel strijd en emotie. Daarnaast is het mijn uitdaging om mijn voetbalfilosofie over te brengen op het eerste elftal en de rest van de technische organisatie. FC Utrecht is in de beleving van velen een subtopper, maar de statistieken uit het verleden laten iets anders zien. De statistieken wat dichter bij het wensdenken brengen, ook dát is een uitdaging die ik graag aanga.” ‘Evalueren en keuzes maken’ De volledige technische staf voor het nieuwe voetbalseizoen krijgt de komende weken gestalte. “Zoals bij elke voetbalclub, dus ook bij FC Utrecht, is het gebruikelijk dat aan het einde van het voetbalseizoen het team en alle leden van de technische staf geëvalueerd worden. Nu is het moment daar dat we naar de toekomst toe, en in overleg met de nieuwe technisch eindverantwoordelijke, de komende weken kunnen gaan doorpakken”, aldus Van Schaik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.