GVDB5928-vc vlissingen - magreb90 - VT PenningsSpelen in een vaste formatie waarin iedereen weet wat hij moet doen, dat is vaak de basis voor succes. Succes dat onlosmakelijk is verbonden met Ruud Pennings, trainer van hoofdklasser VC Vlissingen. Daar staat hij, met een tussenpauze van drie seizoenen, inmiddels alweer voor het elfde seizoen voor de groep en promoveerde hij in die periode(s) van de Vierde Klasse naar de Hoofdklasse waarin de ploeg momenteel opnieuw bovenin meedraait. Willen winnen U geeft aan dat het creëren van de juiste sfeer én het creëren van duidelijkheid essentieel zijn om goed te kunnen presteren. Hoe heeft u dat bij al uw teams en ook nu weer bij VC Vlissingen voor elkaar gekregen? Ruud Pennings: “Het is mij de afgelopen jaren steeds meer duidelijk geworden dat een goede onderlinge band tussen spelers én uiteraard ook technische staf essentieel is om te kunnen presteren. Met een goede band bedoel ik niet dat het de beste vrienden onderling moeten zijn, maar wel dat ze elkaar kunnen vertrouwen én een gemeenschappelijk doel hebben, namelijk: willen winnen! Ik heb in deze selectie te maken met enkele jongens die op eredivisieniveau in de zaal spelen bij Groene Ster. Bovendien ook met jongens die vooral op straat en op pleintjes voetballen en daar groot zijn geworden. De wetten van de straat zijn hard. Daar moét je winnen anders lijdt je gezichtsverlies. Die mentaliteit en drive kunnen we bij VC Vlissingen meenemen op het veld. De jongens zijn eergevoelig en daarop inspelen is iets wat ons als staf prima lukt. Daarbij zijn de afspraken binnen de groep erg helder en heerst er duidelijkheid. Zowel qua regels als qua speelwijze en formatie. Al die zaken bij elkaar op het juiste moment op de juiste manier overbrengen, dat zorgt ervoor dat we op het niveau kunnen acteren zoals we nu doen.” Wilt u het complete artikel lezen? Word dan abonnee. Kijk hier voor de mogelijkheden.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.