Waaraan moet de sporter voldoen om een ‘winnaar’ genoemd te worden en hoe kunnen we hem daarbij helpen? Een fragment uit de special in VT210: Tjerk Bogtstra: “Bij een individuele sport wordt niets geregeld voor de sporter. Hij moet het allemaal zelf doen. Maar zo leiden we hem ook op. Ik wil zien wat mijn pupil allemaal in zijn sporttas heeft. Heeft ‘ie blarenpleisters meegenomen, sporttape, een extra grip? Dat leer ik ze meteen. En als ik papa of mama de tas zie dragen, grijp ik in: ‘Wie komt hier tennissen?’ Moet een jong talent in Kazachstan tennissen, mag hij eerst een aantal keren naar de ambassade in Den Haag om de formaliteiten te regelen, want binnen één keer is zoiets nooit goed geregeld. Dan mag hij zelf zijn ticket gaan boeken, en komt hij erachter dat hij uit financieel oogpunt beter via een omweg kan vliegen. Hij heeft geen rooie cent. Met het geld dat hij zodoende bespaart, kan hij een hotelnachtje bekostigen. Als je nu aan mij vraagt, wat in voetbal in dat opzicht te verbeteren is, zou mijn antwoord zijn: begin hiermee. Simpele dingen, zelf je tas inpakken. En zitten je schoenen er niet in, dan is dat jammer. Dan kun jij vandaag niet meedoen. Daar maak je ze zelfstandig mee.” Wilt u het gehele artikel lezen en/of abonnee worden van De Voetbaltrainer, zie hier de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.