Het succes van PEC Zwolle de laatste jaren mag geen toeval meer genoemd worden. De club is in alle geledingen geprofessionaliseerd en gegroeid. Ook de talentvolle voetballers uit de eigen jeugdopleiding weten steeds beter de weg naar het eerste elftal te vinden. Mustafa Saymak en Jesper Drost zijn hier bekende voorbeelden van. Rini Coolen (Hoofd Jeugdopleiding) en Gerhard Wermink (Coördinator Onderbouw) geven De Voetbaltrainer een inkijkje in de wijze waarop de club zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. Overlegmomenten Rini Coolen: “Zoals gezegd krijgt een trainer binnen gestelde kaders de ruimte om keuzes te maken. Wij behandelen de gemaakte keuzes in vergaderingen, die twee keer per week plaatsvinden. Hier starten we al in de voorbereiding mee. Op de maandagen zitten we met alle jeugdtrainers bij elkaar. Tijdens die vergadering presenteert een jeugdtrainer iets over de afgelopen week. Waar heeft hij op getraind en hoe is dat teruggekomen in de wedstrijd? Aan de hand van onder andere videobeelden vertelt die trainer daar vervolgens over. Het gaat hier steeds over een onderwerp dat voor elke trainer, bovenbouw of onderbouw, van belang is. Door dit zo te doen zie je dat er onderling heel veel overleg ontstaat. Trainers zien de keuzes die gemaakt worden en leren ook van het waarom achter die keuzes. Ze kunnen elkaar bovendien goed helpen door vragen te stellen. Een ander voordeel van dit overleg is dat alle jeugdtrainers een beter beeld krijgen van de spelers die in de jeugdopleiding van PEC Zwolle spelen.” Wilt u het complete artikel lezen of abonnee worden op De Voetbaltrainer? Klik hier voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.