Arjen Robben is door bondscoach Danny Blind benoemd tot aanvoerder van het Nederlands elftal. Robben volgt daarmee Robin van Persie op, die de band de afgelopen twee seizoenen 24 maal droeg. Danny Blind: “Ik heb deze keuze niet gemaakt op basis van hun voetbalkwaliteiten. Ook in de begeleiding en het coachen van medespelers doen Van Persie en Robben niet voor elkaar onder. Maar het zijn twee verschillende persoonlijkheden. En ik heb op dit moment behoefte aan een aanvoerder die wat nadrukkelijker aanwezig is op het veld. Ik heb Robin gevraagd vice-captain te zijn en ben blij dat hij die rol heeft geaccepteerd.” Robin van Persie: “Ik heb in een goed gesprek met de bondscoach aangegeven er begrip voor te hebben dat hij in dit nieuwe traject zijn eigen aanvoerder zou kiezen. En ik heb altijd al gezegd dat Arjen, ik en de andere jongens het samen deden, dus ook de rol van vice-aanvoerder zal ik met trots invullen. Ik vond en vind het een grote eer om voor het Nederlands elftal uit te komen en zal altijd alles blijven geven voor mijn land. De volledige focus ligt nu dan ook op de aankomende interlands en de kwalificatie voor het EK in Frankrijk”. Arjen Robben: “Ik vind het een grote eer dat de bondscoach mij heeft gevraagd aanvoerder van Oranje te zijn en zal deze rol met veel trots en verantwoordelijkheid vervullen. Maar ik wil ook benadrukken dat we het juist met z’n allen moeten doen. We hebben tenslotte een gemeenschappelijk doel: het EK halen.” Wie kiest de aanvoerder in jouw team? Wij zijn benieuwd wie de aanvoerder kiest in jouw team? Kies jij die zelf als trainer of laat jij de spelers kiezen. Stem mee in onze nieuwe poll op onze homepage.          

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.