Teamontwikkelaar René Felen deelde op LinkedIn onlangs een artikel over de kracht van de kleedkamer. “Het seizoen is begonnen en de eerste verschillen worden al gemaakt. Sommige teams presteren zoals verwacht of misschien zelfs boven verwachting. Andere teams presteren onder verwachting. Natuurlijk zal de positieve coach aangeven dat het seizoen nog lang is en dat er nog veel kan gebeuren. En dat klopt natuurlijk, maar interessant is dat tijdens het uitspreken van deze woorden door de coach ondertussen in de kleedkamer ook een fascinerend proces gaande is. Wanneer ik luister naar enkele uitspraken van coaches dan is ‘de kleedkamer’ een belangrijk onderdeel van het teamproces: • We hebben iemand nodig voor in de kleedkamer • Vorig seizoen hebben we onze doelstelling niet gehaald door de kleedkamer • Een bepaalde groep heeft de overhand in de kleedkamer • In de kleedkamer heerst concurrentie en één gedachte Verschillende uitspraken die in eerste instantie niet direct iets met het spelen van wedstrijden te maken hebben……..lijkt het. Toch is de sfeer van groot belang voor het al dan niet slagen van trainingen en wedstrijden. […] Lees het volledige artikel nu op de LinkedIn-pagina van De Voetbaltrainer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.