CBVOp de Algemene Ledenvergadering van Coaches Betaald Voetbal van 7 oktober 2015 hebben alle leden zich unaniem uitgesproken voor een toekomstige nauwe samenwerking met de KNVB en pleiten ze in dat kader voor het toevoegen van hoogwaardige technische knowhow aan het KNVB directie team. De Directeur Voetbalzaken zou de volgende kerntaken toebedeeld kunnen krijgen: • Het ontwikkelen, bewaken en evalueren van een nationale voetbalvisie zowel voor de top- als de breedtesport (“de Hollandse School 2.0 / Masterplan /etc.) • Het implementeren, bewaken en evalueren van deze voetbalvisie bij alle vertegenwoordigende nationale elftallen. Het aanstellings-, evaluatie- en beoordelingsbeleid van de KNVB technische staf behoort onderdeel van het takenpakket van de DV te zijn • Vanuit deze context moet de DV grote invloed kunnen uitoefenen op beslissingen betreffende onderwerpen zoals: • De inhoud en organisatie van de trainersopleidingen -KNVB Academie. (Ooit een paradepaardje, nu voorbij gestreefd door andere landen) • De competitie opzet ( De Voetbalpiramide) • De discussie mbt “De toekomst van het Nederlandse Voetbal” • Het bevorderen/creëren van en eisen stellen aan een topsportomgeving met gebruikmaking van alle beschikbare sportieve en wetenschappelijke inzichten (scouting-methoden, prestatiediagnostiek, video-analyse e.d.) In het nieuwe CBV Beleidsplan zijn de volgende specifieke doelstellingen voor de komende termijn (2016-2020) vastgesteld: – het sluiten van een samenwerkingsovereenkomst met de KNVB – zitting hebben in de Technisch Platforms KNVB, Eredivisie en Jupiler League – het verkrijgen van een officiële status binnen het Betaald Voetbal – pleiten voor aanstelling van een Directeur Voetbalzaken bij de KNVB met korte en directe lijnen naar de CBV – prominente inbreng / invloed verwerven bij tot stand komen van KNVB Campus en Kenniscentrum – prominente inbreng / invloed verwerven bij de verdere ontwikkeling van de voetbalpiramide – prominente inbreng / invloed verwerven bij de reorganisatie van de KNVB Academie – een vooraanstaande rol spelen in het project “De Toekomst van het Nederlandse Voetbal”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.