JNS VT213 knvb tpc hagebeuk overzicht landelijkAl enkele decennia is het Jeugdplan Nederland (JPN) een belangrijk onderdeel van de KNVB. Het JPN is van grote waarde, omdat het opleiden van jeugdspelers en jeugdspeelsters ongetwijfeld leidt tot een betere top. Maar hoe weten we wat JPN oplevert? Natuurlijk kennen we de voorbeelden van Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy en Bruno Martins Indi, die via JPN in beeld kwamen bij een BVO. Maar voor hoeveel spelers geldt dat nog meer? Een fragment uit het artikel in VT 213: Speerpunten Maurice Hagebeuk: “Wij willen dat de beste talenten herkend kunnen worden en dat zij kansen krijgen om door te stromen naar een hoger niveau. Dat hogere niveau kan bij een BVO zijn, maar ook in het amateurvoetbal is dat natuurlijk mogelijk. Door een stagetraject bij een BVO doet een speler in elk geval een mooie ervaring op. Want de speler krijgt meer weerstand en zal sneller moeten handelen. Kijkend naar de rendementscijfers zijn we tevreden. Tegelijkertijd hebben we ons de vraag gesteld hoe het nog beter kan in de toekomst. Daartoe hebben we een aantal speerpunten geformuleerd voor de komende periode. Zo gaan we bij JPN werken met een videoanalysesysteem, waardoor coaches hun spelers nog beter kunnen begeleiden en beïnvloeden. We gaan vaker  voorlichtingen geven bij amateurclubs over wat JPN precies inhoudt om zodoende de samenwerking nog beter te maken. We gaan ook intensiever kijken naar het rendement. Want de gepresenteerde cijfers van nu zijn gebaseerd op een jaar. Maar spelen die spelers over drie jaar nog steeds bij een BVO, of zijn ze weer teruggekeerd naar de amateurs? Wellicht geven dat soort cijfers ook weer nieuwe inzichten. We willen bij amateurspelers meer gaan kijken naar en letten op  biologische leeftijd van spelers. Ten slotte liggen er plannen voor een specifieke internetsite voor JPN en komt er een korte film om de doelen en ambities van JPN duidelijk te maken.” Wilt u het gehele artikel lezen of abonnee worden op De Voetbaltrainer, klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.