sammy lee videoSammy Lee is de Engelse assistent-trainer van Ronald Koeman. Hij is een icoon in Liverpool waar hij grote successen meemaakte in de jaren zeventig en tachtig, waaronder het winnen van twee Europa Cups. Hij kent de Premier League op zijn duimpje. Een fragment uit het artikel in VT214: Sammy Lee: “Tot op de dag van vandaag vind ik het verrassend dat Ronald Koeman mij als assistent-trainer heeft aangenomen toen hij startte bij Southampton. Naast zijn broer Erwin wilde hij een assistent hebben die de Premier League goed kent. Ik had mijn woord gegeven als assistent-trainer bij Brighton & Hove Albion FC, maar ik kwam op dat besluit terug na het eerste telefonische contact met Ronald. Het deed mij pijn om Sami Hyypiä dat te moeten vertellen, maar ik kreeg een bijzonder goed gevoel bij Southampton en Ronalds ideeën. Na anderhalf jaar kan ik gerust zeggen dat ik de goede keuze gemaakt heb. Ik krijg veel ruimte voor mijn inbreng op het trainingsveld of tijdens besprekingen met de technische staf. Natuurlijk is Ronald degene die de knopen doorhakt, maar ik heb het gevoel dat  mijn mening er echt toe doet. Een recent voorbeeld van een inhoudelijke discussie die we binnen de staf hebben, is de strategie tegen Manchester City. We weten dat de tegenstander de laatste wedstrijden heeft verloren en aangeschoten  wild is. Het publiek zal daar niet tevreden zijn, dus een mogelijke strategie is om direct te proberen het initiatief in de wedstrijd te nemen. Dat is een manier om het publiek stil te krijgen en men kan zich dan zelfs tégen de thuisclub keren. En wat te doen als wij achterin de bal hebben  maar City, ook al spelen ze thuis, geen druk zet? Dan is het juist oppassen geblazen, want als wij in een te laag tempo ons spel gaan spelen, zijn zij wel dodelijk in de omschakeling na balverovering.” De beelden die horen bij de linietraining door Sammy Lee zijn te vinden in de mediatheek. Wilt u het gehele artikel lezen en/of abonnee worden op de printuitgave van De Voetbaltrainer, klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.