JNS VT214 knvb tc3 jeugd marcovanlochem008Dezelfde eisen en uitgangspunten, maar dan in een iets andere vorm. Zo kan de pilot TCIII-jeugd die op dit moment gedraaid wordt bij FC Utrecht en Excelsior het beste omschreven worden. Want naast de reguliere opleiding TC III-jeugd, die gedurende het seizoen wordt aangeboden door de KNVB, kunnen cursisten datzelfde diploma nu ook, onder auspiciën van de KNVB, bij een BVO behalen. FC Utrecht en Excelsior vertellen in dit artikel hoe en waarom ze, in goede samenwerking met de KNVB, een pilot TC III-jeugd aanbieden. Een fragment uit het artikel: Inrichting TC III-jeugd Joël Titaley: “Binnen de KNVB kennen we de reguliere opleiding TC III-jeugd, die grofweg gezegd bestaat uit achttien bijeenkomsten van elk drie uur. Deze opleiding vindt min of meer gedurende het hele voetbalseizoen plaats en de cursisten lopen tijdens de hele opleiding stage bij een stageteam. Wij hebben gemerkt dat er mensen zijn voor wie de opzet van deze opleiding een drempel vormt om deel te nemen. Dit terwijl ze wel graag geschoold willen worden. De reguliere opleiding duurt voor sommigen te lang of wordt aangeboden op dagen die niet passen in het werkzame of gezinsleven. Met dat in het achterhoofd zijn wij op zoek gegaan naar manieren om, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit, uitgangspunten en doelstellingen van de opleiding TC III-jeugd, bepaalde zaken anders in te richten.” Wilt u het gehele artikel lezen en/of abonnee worden op de printuitgave van De Voetbaltrainer, klik hier. Het KNVB-katern is ook te downloaden als PDF in onze webwinkel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.