Alex Abresch is sinds vier jaar als Performance Analist betrokken bij de videoanalyses ten behoeve van de nationale teams, tot en met Jong Oranje. Voor dat laatste team is hij nu zelf actief, verder coördineert hij de werkzaamheden voor de nationale jeugdteams.

Vanaf medio 2016 zal hij bovendien voor FC Utrecht werken. Nu vertelt Abresch over de manier waarop coaches en geselecteerde spelers profiteren van het beeldmateriaal.

Een fragment uit het artikel uit VT215

“Videoanalisten gaan altijd mee naar de interlands. Zij kunnen ook worden ingezet voor samenstelling van de presentaties. Je praat dan over zaken als lay-out, hoe presenteren we het aan de spelers. Maar het kan ook gaan over technische kwesties: van het gebruik de beamer tot het beoordelen van een internetnetwerk in een buitenlands hotel. Als er een lange vliegreis is, zorgt de videoanalist ervoor dat er voldoende beelden op iPads staan zodat de coach en de spelers de tijd zinnig kunnen gebruiken. In hotels hebben we altijd een besprekingsruimte.

Wanneer de coach en zijn assistent met elkaar praten over hoe ze de wedstrijd willen benaderen, wat ze willen bespreken en welke beelden ze daarbij willen gebruiken, kan de videoanalist ter plekke de presentatie in elkaar zetten. Is de informatie naar spelers bij binnenkomst nog tamelijk algemeen van aard, je begrijpt dat dit specifieker wordt naarmate de wedstrijd dichterbij komt.” Wilt u het complete artikel lezen en/of abonnee worden op vakblad De Voetbaltrainer, klik hier voor de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.