In de eindfase van de wedstrijd tegen Atlético Madrid kwam PSV met tien man te staan

De tussenstand van 0-0 voelde al als een voorsprong en moest verdedigd worden. Het is een denkbaar en dus goed trainbaar scenario. Eerst moet je dan als trainer kijken wie de rode kaart kreeg (in dit geval: de spits) en wat de tegenpartij lijkt te doen (die bleef in formatie spelen). Locadia nam de spits positie over, maar ook als hij uitweek naar de linkerkant, hield de club uit Madrid twee centrale verdedigers in positie.

Vervanging Narsingh

Intussen had PSV al net vóór de rode kaart de verdediging aangepast met het inbrengen van Isimat-Mirin die aanvaller Narsingh verving. Moreno schoof naar links en oorspronkelijke linksback Willem kwam links in de zone te spelen. Meer wijzigen zou wellicht tot chaos geleid hebben. Met tien man kwam PSV wel zelden aan aanvallend toe, waar ook de wissel van Lestienne voor Locadia in de spits niet heel veel aan kon veranderen.

Bezetting zijkanten

Aan de andere kant was coach Simeone na de rode kaart veelvuldig aan het coachen op het bezetten van de zijkanten en het bewust wisselen van kant teneinde PSV kapot te spelen. Dit lukte maar ten dele. De gelegenheid er wel, maar het bleek lastig voor Atlético om snel te openen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.