FC Utrecht laat niets aan het toeval over in de aanloop naar de halve finale in de KNVB Beker tegen VVSB. Erik ten Hag weet dat er ‘iets groots’ gaat gebeuren in De Galgenwaard.
Utrecht neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen de topklasser en trainde de afgelopen dagen besloten. “Als club maak je het niet vaak mee dat je de kans krijgt de finale te bereiken”, zegt Ten Hag op de clubsite. “FC Utrecht stond acht keer eerder in de halve finale, dus het is niet uitzonderlijk. Maar het gebeurt ook niet ieder jaar.”
“Het broeit”, vervolgt de Utrecht-trainer. “Je merkt het in en rondom de club. Dit wil een club als FC Utrecht meemaken. Er staat iets groots te gebeuren. Een halve finale is bijzonder voor de club, en voor de spelers een unieke kans om de finale te bereiken. Dat maak je als voetballer niet vaak mee.”
De Domstedelingen beleefden een matige generale afgelopen weekend, toen Feyenoord met 1-2 te sterk was. “We waren ongelooflijk ongedisciplineerd. En, al weet ik niet of dat een correcte Nederlandse term is, verantwoordingsloos. Onze spelers hebben de potentie om in de subtop, of in sommige gevallen de top, te spelen. Dan kan het niet zo zijn dat je afspraken niet nakomt, initiatiefloos speelt en overmoedige risico’s aangaat zoals zondag. Dat moeten we ons beseffen, willen wij een volgende stap kunnen zetten.”

(Bron: voetbalprimeur.nl)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.