Almere City FC en FC Utrecht hoorden bij de BVO’s die in het seizoen 2014/2015 het KP-traject hebben doorlopen. Gelet op de doelstellingen en mogelijkheden van elke club hebben zowel Michel Kreek (Hoofd Jeugdopleiding en A1-trainer bij Almere City FC) en Paul Voois (Assistent-Hoofd Jeugdopleiding bij FC Utrecht) een goed gevoel overgehouden aan deze nieuwe vorm van certificeren. In dit artikel delen ze hun ervaringen. Een fragment uit het KNVB-katern in VT217:

High Potentials
Paul Voois: “FC Utrecht wil een complete opleiding zijn die inmiddels aangesloten is bij de top van Nederland. In dat kader is het Kwaliteit & Performance Programma echt een meerwaarde voor ons geweest. In de eerste plaats wilden we weten hoe we ervoor stonden. Daarnaast geeft het programma ons de kans om de de club verder door te ontwikkelen. Wat is er nog nodig om voor de status van Internationale Jeugdopleiding in aanmerking te komen? Tijdens het bezoek en in de gesprekken zijn we op een aantal punten toch wel tot de conclusie gekomen dat we ons zeer goed hebben ontwikkeld de afgelopen jaren. Tijdens de review hadden wij Merijn Zeeman gevraagd om aan te schuiven. Hij wist enorm veel te vertellen over de begeleiding van de zogenoemde High Potentials. Dus de echte toptalenten van de jeugdopleiding. Iedereen die al een tijd in het voetbal werkzaam is, ontwikkelt bepaalde ideeën over het opleiden van spelers. Het is heel nuttig en leerzaam om eens met iemand van buiten de voetbalwereld om de tafel te gaan zitten. We willen naar aanleiding van die review dus nu nog meer gaan inzetten op het begeleiden en beter maken van die talenten, om te zorgen dat de doorstroom naar het eerste elftal nog meer verbetert. Want zeker in de hogere leeftijdsgroepen moeten we misschien al veel meer op individuele basis gaan werken dan dat we altijd gewend waren om te doen. Hierbij moeten we niet vergeten om altijd aan de basis, het geheel te blijven werken. Want dat zorgt er voor dat toptalenten op het toneel verschijnen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.