Het was de trainingsdemonstratie waarbij misschien wel de meeste aanwezige toeschouwers in het stadion van PEC Zwolle in een actieve houding schoten. Niet toevallig, want Peter Hyballa – vanaf komend seizoen hoofdtrainer van NEC – wil niets anders zien op het veld: trainen op honderd procent, anders hoeft het van hem niet. Meerdere keren legde hij de training stil om een actievere houding te bewerkstelligen bij zijn spelers. De training betrof het verbeteren van de passing over de grond.

Goed voorbeeld

Peter Hyballa:  “Momenteel vind ik Borussia Dortmund het beste voorbeeld van het voetbal dat ik zelf ook zou nastreven. Het team van trainer Thomas Tuchel is erg goed in staat om te variëren tussen countervoetbal met bijvoorbeeld Marco Reus als gevaarlijke speler, en het spelen van een sterk positiespel waarbij echt op balbezit wordt gespeeld en geduldig wordt gewacht op een mogelijkheid die zich voordoet. Als je beide benaderingen beheerst, kun je je dus wapenen tegen tegenstanders die ofwel inzakken ofwel hoog drukzetten.”

Voor de videobeelden van de trainingsvormen van Peter Hyballa verwijzen we naar de TrainingsPlanner en Mediatheek.

Extra fragmenten van het interview met Peter Hyballa vinden abonnees op deze service in de Mediatheek van De Voetbaltrainer.

Het complete artikel is te lezen in De Voetbaltrainer 218.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.