Loop langs op een mooie zaterdagochtend langs een gemiddeld amateurveld waar op dat moment de jongste pupillen aan het spelen zijn en het is een bekend beeld: de keeper van het team dat aan het aanvallen is, staat zo ongeveer op zijn eigen doellijn en is niet betrokken bij het spel. Soms is hij aan het kletsen met zijn vader die hem nog wat aanwijzingen geeft. Het is niet per se goed of fout wat we hieronder op de afbeeldingen die we tijdens Duitsland-Polen maakten zien, maar er is extreem verschil waar te nemen. De keeper van Duitsland sluit maximaal aan, zeker doordat alle Polen inzakken bij de corner van Duitsland. Maar omgedraaid doet de keeper van Polen het tegenovergestelde: bij een hoekschop van zijn team ging hij steevast naar zijn eigen doel terug, terwijl ook alle Duitsers inzakten en hem geen reden gaven om terug te gaan.

dui pol keep1

dui pol keep2

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.