De vergelijking met Michel Platini (1984) en Zinedine Zidane (1998) wordt voorafgaand aan de finale tegen  Portugal al regelmatig gemaakt. Maar in tegenstelling tot Platini en Zidane mag Antoine Griezmann na afloop geen beker boven zijn hoofd houden. Dat hij wordt verkozen tot speler van het toernooi én zich met zes treffers mag kronen tot topscorer van het EK, is niet meer dan een doekje voor het bloeden. We kijken
in dit artikel terug op enkele doelpunten van Griezmann en letten dan met name op de samenwerking met ‘target-man’ Olivier Giroud. Ze vormen een gouden duo, maar wel zonder titel. Een fragment uit het artikel:

Isoleren of omsingelen
Gedurende dit toernooi zijn er teams geweest die in staat bleken om de samenwerking tussen Griezmann en Giroud te bemoeilijken. De Portugezen lukte het in de finale, door passlijnen naar Griezmann slim af te schermen en hem te isoleren. Van de Duitsers echter mag Griezmann in de halve finale wél aangespeeld worden tussen de linies (zie afbeelding A), maar zij omsingelen hem zodra hij de bal aanneemt (zie afbeelding B). De samenwerking tussen spits en schaduwspits is iets dat zich op elk niveau in voetballand afspeelt. Die samenwerking uit zich in meerdere factoren. Of het nu gaat om het elkaar toespelen van de bal of op het op elkaar afstemmen van loopacties, het onderlinge contact is essentieel. Verbaal maar, zoals Giroud en Griezmann hebben laten zien, dus ook zeker non-verbaal.
In het artikel verwijzen we naar Trainingsvorm 3. Die staat hieronder.
fra trai3
Hele artikel lezen? Word abonnee, meer informatie hierover vindt u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.