In de eerste week van mei kreeg Be Quick 1887 de Rinus Michels Award uitgereikt. Na in 2014/2015 al genomineerd te zijn geweest, sleepten de Groningers dit keer wel de prijs in de wacht. Het is een erkenning voor het positieve dat er al een aantal jaren op Sportpark De Esserberg gebeurt. Wim Vos (Hoofd Jeugdopleiding) vertelt over de progressie die de club de afgelopen vijf seizoenen heeft doorgemaakt.
Aandacht geven
Wim Vos: “In een ideale situatie moeten alle jongens uit een selectie de nodige aandacht krijgen. Een belangrijke reden voor die aandacht is dat je daarmee duidelijkheid schept over wat je verwacht en een beeld schetst wat je met een speler wilt. Het is juist voor jongens van zeventien, achttien of negentien jaar goed dat ze te horen krijgen wat we van hun ontwikkeling vinden, want daardoor kunnen we ook aangeven waarom ze op een bepaald moment nog niet in aanmerking komen voor een plek in het eerste elftal. Dat laatste is nodig, want jeugdspelers hebben doorgaans niet veel geduld en willen snel de stap naar het eerste maken. Door aandacht te geven aan en te praten met spelers hopen we er
voor te zorgen dat jeugdspelers een beter beeld gaan krijgen van zichzelf. Wat doet de speler al goed en wat zijn zijn kwaliteiten? En waar kan de speler zich nog in verbeteren, om die laatste stap te maken? Wat je namelijk vooral niet wilt, is dat verwachtingen van speler en club te ver uit elkaar liggen. Met als gevolg dat een speler misschien wel te vroeg besluit om zijn heil elders te zoeken. Juist door het gesprek aan te gaan kun je aangeven dat we in iemand een potentiële speler zien voor het eerste elftal, maar dat hij nog verbeterpunten heeft waar hij aan moet
werken. En dat hij geduldig moet zijn, hoe moeilijk dat soms ook is.”
Hele artikel lezen? Word abonnee, meer informatie hierover vindt u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.