Als er in Nederland al een club is die sneller groeit dan voor mogelijk gehouden, is het wel USV Hercules uit Utrecht. Het eerste elftal is inmiddels opgeklommen naar de Derde Divisie en de jeugdopleiding groeit mee. René van der Kooij, Technisch Manager bij de club uit Utrecht, legt uit hoe men de jeugdspelers dichter bij dat eerste elftal probeert te brengen.
Tweede elftal
René van der Kooij:
“Doordat het niveau waarop we spelen met het eerste gestegen is, wordt het moeilijker voor jeugdspelers om aan te haken. Het is ook daarom dat we de rol van het tweede elftal anders zijn gaan benaderen. Dit tweede elftal heeft nu, en dat is veel meer dan dat in het verleden het geval was, het karakter van een opleidingsteam gekregen. We doen dit niet uit luxe, maar uit de noodzaak om de stap van jeugd naar senioren beter te laten verlopen. Met het tweede spelen we in de Hoofdklasse en hebben we voldoende kwaliteit om ons daarin te handhaven. Daarom
aarzelen we niet te lang met het doorschuiven van spelers naar dat tweede elftal. Het nadeel is momenteel dat het tweede op de zondagochtend
speelt en dat vind ik erg ongunstig. Want soms moet je dan al om 8:30 uur vertrekken en dat is, zeker voor spelers tussen zestien en negentien
jaar, wel een opgave. Rond dat tweede elftal zul je als club moeten gaan investeren, want het is een soort verlengstuk van je opleiding geworden.
Dus gewoon weer met de bus naar uitwedstrijden reizen en zorgen dat alles organisatorisch gezien goed voor elkaar is. Dat is iets wat we op korte termijn echt moeten verbeteren.”
Hele artikel lezen? Word abonnee, meer informatie hierover vindt u hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.