De KNVB heeft in de periode van 19 september tot en met 14 oktober jl. bijeenkomsten gehouden bij 80 verengingen door het hele land. Deze bijeenkomsten waren bedoeld om verengingen deelgenoot te maken van de plannen omtrent de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen.
De KNVB heeft namelijk in samenwerking met experts uit binnen- en buitenland, verenigingen, coaches, scheidsrechters, ouders en natuurlijk de kinderen zelf, het pupillenvoetbal grondig onder de loep genomen. Hieruit blijkt dat er verbetering mogelijk is. De KNVB is voornemens om deze nieuwe vormen vanaf de start van seizoen 2017/’18 in te voeren.
Tijdens deze bijeenkomsten is gevraagd naar wat verenigingen vinden van de plannen en wat hun ideeën, tips, kritiekpunten en vragen zijn. Daarnaast heeft de KNVB verenigingen gevraagd om zogenoemde pilots te organiseren en hierin de nieuwe wedstrijdvormen te testen. Bij een pilot liggen een aantal kaders vast, waaronder de afmeting van het veld en het aantal veldspelers per leeftijdscategorie. De overige kaders bijvoorbeeld zoals de spelregels en spelduur zullen getest moeten worden.
De uitkomsten van deze pilots zullen middels een enquête worden teruggekoppeld aan de KNVB en worden meegenomen in de uiteindelijke keuze. Op basis van alle input is in januari 2017 duidelijk of invoering van de nieuwe wedstrijdvormen per seizoen 2017/’18 haalbaar is en zo ja, onder welke voorwaarden.
Wanneer een vereniging mee wil denken of organiseren, kan het zelf een pilot organiseren of gaan kijken bij een pilot of praktijkbijeenkomst in de buurt! Meer informatie . Tijdens de praktijkbijeenkomsten zullen verschillende leeftijdscategorieën (Onder 6 t/m Onder 12 jaar) de nieuwe wedstrijdvormen spelen en de nog openstaande kaders testen. De verenigingsadviseur, technisch jeugdcoördinator en medewerker Arbitrage vanuit jouw regio zullen hier ook bij aanwezig zijn.
Voor meer informatie omtrent de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen kijk dan op de website . Hier is o.a. het volledige onderzoeksrapport, de handleiding pilots of de informatie flyer te downloaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.