De boektitels van Toon Gerbrands (leestip)

| Paul Geerars | Trainersnieuws

In het artikel in De Voetbaltrainer 224 gaat PSV-directeur Toon Gerbrands in op het thema ‘zelfontwikkeling’: ‘…Daarnaast kan elke trainer op z’n eigen manier vorm geven aan zelfontwikkeling. Zo heb ik digitaal en op papier de omslagen van tientallen boeken verzameld met kennis die me in mijn dagelijks werk een keer goed van pas kan komen. Laatst hoorde ik dat vooral jonge spelers vaker met slaapproblemen kampen. Ik heb meteen mijn verzameling van omslagen gepakt en had binnen een paar minuten een overzicht van literatuur over dat onderwerp. Via de titels en namen van schrijvers kom je snel bij bruikbare samenvattingen of filmpjes over zo’n onderwerp uit. En als het echt je aandacht vraagt, bestel je het boek. Het is een voorbeeld van hoe je ‘breed leren’ kunt organiseren.’
Op ons verzoek kregen we inzage in de map met boektitels van de PSV-directeur. En daar bleef het niet bij. Omdat er volgens Gerbrands geen reden is om het níet te delen, hebben we de meer dan 160 boektitels voor u op een rijtje gezet.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw