De TrainingsPlanner: een gebruiker vertelt

| nldevoet-dehdari | Trainersnieuws

Cees van Tongeren is trainer van vierdeklasser vv Leiden. Sinds dit seizoen gebruikt hij de TrainingsPlanner voor zijn team. Hoe bevalt hem dit, wat valt hem op en op welke wijze gaat hij de TrainingsPlanner het komende seizoen gebruiken?

Cees van Tongeren: ‘Voor dit seizoen had ik tientallen trainingen voorbereid. Ik deed dat nog in Excel, in het verlengde van de formulieren die op de KNVB-trainerscursussen gebruikt worden. In de TrainingsPlanner heb ik als uitgangspunt de agendafunctie genomen. Daarin heb ik eerst voor het gehele seizoen alle speeldagen ingepland, inclusief de beker- en oefenwedstrijden. Op basis daarvan ging ik mijn trainingen inplannen, ook rekening houdend met de voetbalconditionele doelstellingen.

Oefeningen

Bij het invoeren van mijn trainingen heb ik ook gebruikgemaakt van de database aan oefenvormen van De TrainingsPlanner. Prettig hierbij is het gegeven dat je oefeningen kunt aanpassen naar eigen inzicht of ervaring. Maar dat ik niet alles opnieuw hoef in te voeren, dat scheelt enorm.

Seizoen 2017/2018

Richting volgend seizoen verwacht ik gebruik te kunnen maken van mijn planning van het huidige seizoen, in die zin dat ik makkelijk de trainingen die mij dit seizoen goed bevallen zijn, kan kopiëren.

Suggesties

Cees Van Tongeren merkte op dat De TrainingsPlanner nog niet voorziet in de toepassing dat je dan met één druk op de knop alle trainingen kunt ‘opschuiven’ in de tijd, bijvoorbeeld in geval van vakanties. Deze terechte en waardevolle suggestie hebben wij voor de TrainingsPlanner direct opgepakt en wij passen dit ruim voor het nieuwe seizoen aan. Net als enkele andere aanpassingen op verzoek van gebruikers.

In het komende nummer van De Voetbaltrainer (verschijnt 25 april) verschijnt het volledige artikel met de gebruikerservaring van Cees van Tongeren. Kijk hier voor meer informatie over de TrainingsPlanner en hoe jij of je vereniging deze in het komende seizoen kunt inzetten.