Benno Nihom is dit seizoen voor het eerst hoofdverantwoordelijk voor de vrouwen van Ajax. De jonge oefenmeester (30) was vijf jaar assistent van Ed Engelkes en drukt nu zijn eigen stempel op de ploeg. De tegenstanders van landskampioen Ajax proberen veelal het team te kloppen in de omschakeling en spelen gegroepeerd en compact. ‘Daarom trainen we veel op het snel verplaatsen van de bal van de ene naar de andere kant, maar belangrijker vind ik nog dat we veel loopacties maken zonder bal. Zodat tegenstanders constant keuzes moeten maken.’

In De Voetbaltrainer 229 vertelt hij hoe hij met zijn team dominant voetbal wil spelen en hoe hij daar op traint. Online plaatsen we de vierde trainingsvorm:

Hele editie kopen of abonnee worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.