Met ons vakblad, de TrainingsPlanner, de Mediatheek, verschillende e-books en onze video’s op social media proberen we op een gevarieerde manier de deskundigheid van de voetbaltrainer te bevorderen. Een extra wens van onze kant was al enige tijd om meer interactie onder trainers te faciliteren. Dat kan nu via het platform Slack.

Slack is een digitale omgeving waarin mensen binnen een team of met een gemeenschappelijke interesse gemakkelijk en overzichtelijk kunnen communiceren. In de verschillende ‘channels’ die zijn aangemaakt staat een bepaald onderwerp centraal, zoals oefenstof, speelwijze of standaardsituaties.

Iedere trainer (abonnee of geen abonnee) kan zich hiervoor gratis aanmelden. De Voetbaltrainer kijkt op de achtergrond mee en deelt waar mogelijk relevante informatie. Verder is Slack vooral bedoeld als platform waarop trainers met elkaar in contact kunnen komen en alles kunnen bespreken dat komt kijken bij het trainersvak.

Kom je een interessant artikel tegen over differentieel leren? Heb je een vraag of het spelen in een nieuwe formatie? Of wil je graag met andere trainers sparren over het vormgeven van een slotoffensief? Zoek de juiste channel op binnen Slack en spar erover met collega’s.

Als jij ook onderdeel wilt uitmaken van de digitale omgeving in Slack, stuur dan even een mailtje naar m.vanderheide@devoetbaltrainer.nl met je naam, e-mailadres en het team dat je traint, dan voegen we je toe aan de Slack-omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *