Manchester City wist afgelopen dinsdag pas in de blessuretijd met 2-1 van te winnen van Bristol City, waarmee de ploeg van Guardiola het eerste halve finale-duel in de League Cup won. De trainer was na afloop vooral trots op de instelling van zijn spelers, een winnaarsmentaliteit.

“Zonder winnaarsmentaliteit kun je geen prijzen pakken”, aldus Guardiola, die met City dit seizoen al vijf keer heeft gewonnen na een achterstand. “Het is makkelijk om met druk om te gaan als het goed gaat, maar het gaat erom wat je doet wanneer het minder gaat. Wij zijn op die moment erg sterk en daarom hebben we die situaties geregeld weten om te keren.”

Winnaarsmentaliteit

Het gebrek aan ‘winnaarsmentaliteit’ is in het Nederlandse voetbal een veelgehoorde klacht. De mentaliteit van de spelers blijft achter, we hebben geen winnaars meer. Maar over welke eigenschappen hebben we het dan precies? En hoe kunnen we hier verandering in brengen? Waar zijn die nieuwe Johan Neeskens, Jan Wouters, Edgar Davids en Mark van Bommel? Hoe leiden we ze op?

Het eBook ‘Winnaarsmentaliteit’ bevat een bundeling van eerder verschenen artikelen uit de Voetbaltrainer. Pdf.file (eBook), 36 pagina’s, direct te downloaden voor € 3,50 in onze TrainersShop.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.