Erik ten Hag beste coach,
Ajax wint de  Rinus Michels Award voor het opleiden van talenten

Volgens de 18 hoofdtrainers in de eredivisie is Erik ten Hag de beste coach van dit seizoen. Dat bleek vrijdag tijdens het wederom drukbezochte en zelfs uitverkochte Trainerscongres in Zwolle. Deze waardering van zijn vakcollega’s leverde de coach van Ajax de Rinus Michels Award op. Ook werden Rinus Michels Awards uitgereikt aan Marino Pusic (beste trainer Keuken Kampioen divisie), aan Laurens Knippenborg (beste amateurtrainer) en aan de jeugdopleidingen van Ajax en DVS’33 vanwege het uitstekende jeugdbeleid.

De Rinus Michels Awards zijn een initiatief van vakblad De Voetbaltrainer en deze uitverkiezing wordt ondersteund door de vakvereniging CBV, de vakbond VVON en de KNVB.

De Rinus Michels Award voor beste trainer/coach in de eredivisie ging naar Erik ten Hag van Ajax. Ook genomineerd waren, Mark van Bommel (PSV), John van den Brom (AZ) Adrie Koster (Willem II) en Maurice Steijn (VVV).

De Rinus Michels Award voor beste trainer/coach in de Keuken Kampioen divisie ging naar Marino Pusic die kampioen werd met FC Twente.
Ook genomineerd waren: Willy Boessen  (FC Den Bosch), Henk Fraser (Sparta), Mike Snoei (Telstar) en Klaas Wels (TOP Oss).
De ruim 1400 trainers op het Trainerscongres hebben in Zwolle de beste trainer in het amateurvoetbal gekozen. Winnaar werd Laurens Knippenborg (RKZVC). Uit elke KNVB-regio was vooraf één amateurtrainer door de VVON genomineerd: Wim Bakering (vv Gomos), Richard Plug (Odin’59), Dogan Corneille (Excelsior Maassluis), Rogier Veenstra (v.v. Goes), Pierre van den Eeden (Geldrop)
Bij de uitreiking van de Rinus Michels Awards worden ook de beste jeugdopleidingen van betaald-voetbalclubs en amateurverenigingen bepaald. De hoofden opleidingen in het betaald voetbal kozen uit de drie genomineerde jeugdopleidingen Ajax, PSV en Sparta voor de club uit Amsterdam: Ajax.

Ook de jeugdopleiding van DVS’33 uit Ermelo mag het logo van de Rinus Michels Award een jaar lang in al haar uitingen gebruiken. De club verdient volgens de KNVB deze bijzondere stimuleringsprijs vanwege het gevoerde jeugdbeleid. Genomineerd waren ook Excelsior ’31 (Rijssen) en Quick Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.