Nu er steeds meer beeldmateriaal beschikbaar komt, wordt het voor trainers gemakkelijker hun woorden kracht bij te zetten met beelden van spelsituaties. Zo hóren spelers niet alleen wat je bedoelt, maar zién ze het ook. Die ontwikkeling is ook De Voetbaltrainer niet ontgaan. Sterker nog: we proberen hier een extra dimensie aan te geven met een nieuw onderdeel in onze Mediatheek: wedstrijdvideo’s.

De afgelopen maanden hebben we achter de schermen honderden fragmenten geselecteerd en bewerkt die u als trainer kunt gebruiken om de gekozen speelwijze nog beter over te brengen op uw spelers. Denk daarbij aan middenvelders die vrijlopen tussen de linies, backs die de overlap maken bij de buitenspelers, spitsen die zich aanspeelbaar maken of juist tussen twee centrale verdedigers in diepgaan, de laatste linie die opsluit en waar nodig weer terugsluit, het spelen van hoge pressing als team, het aanspelen van de derde man (gevolgd door diepgaande spelers), enzovoort.

Om u laagdrempelig kennis te laten maken met dit nieuwe onderdeel in de Mediatheek, hebben we vijf wedstrijdvideo’s (en drie andere video’s uit de Mediatheek) opengezet. Via deze link zijn ze gratis te bekijken. Wilt u veel meer van zulke video’s (gerubriceerd op teamfunctie en positie/linie) kunnen bekijken en aan uw spelers tonen, word dan abonnee voor slechts €57,50 per jaar. In combinatie met een abonnement op ons vakblad of onze TrainingsPlanner betaalt u slechts €37,50 per jaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.