Een opstelling maken is vaak een gepuzzel. Voor welke formatie kies je, welke spelers stel je op en welke accenten voeg je toe? Er zijn verschillende tools beschikbaar die jou als trainer helpen je opstelling visueel te maken. Zo kun je ‘m op je scherm bekijken, erover sparren met collega-trainers of ‘m digitaal met spelers delen.

Verschillende opties

Een veelgebruikte app is Lineup11. Deze is beschikbaar op je telefoon en stelt je in staat de opstelling via Whatsapp of mail door te sturen. Je hebt de keuze uit ontelbaar veel verschillende velden en shirts. Een nadeel is wel dat de poppetjes redelijk groot zijn en ze elkaar soms wat in de weg zitten. 

Chosen 11 is een erg overzichtelijke website, met weinig opties en geen vervelende banners aan de zijkanten. Het kent de optie om vijf of zeven spelers op te stellen, bijvoorbeeld voor pupillen- of zaalvoetbal. Je downloadt de opstelling direct en krijgt ‘m dan zonder reclameteksten erin. Een nadeel is wel dat je geen tegenstanders kunt toevoegen.

Een andere optie is Share My Tactics. Met je pijltje klik je snel en handig aan waar je de spelers wilt neerzetten. Later kun je ze uiteraard nog verplaatsen. Deze website geeft je ook de optie om tegenstanders toe te voegen. Als je opstelling klaar is, kun je ‘m een naam geven en insturen. Hij is dan vindbaar in de zoekfunctie. Typ je daar bijvoorbeeld ‘Real Madrid’ in, dan vind je allemaal opstellingen van Real Madrid door de jaren heen.

Een groot voordeel van Lineup Builder is dat je vanuit je basisformatie looplijnen kunt toevoegen, waarmee je je opstelling wat dynamischer maakt. Je deelt je opstelling met anderen via een link die wordt aangemaakt. Een nadeel is dat je geen rugnummers kunt toevoegen, maar gebruikmaakt van de Engelse afkortingen voor de verschillende posities.

Opstelling maken

Ben je op zoek naar uitgebreide software en bereid hiervoor te betalen, dan is Tactics Manager erg geschikt. Je kunt het vijf dagen gratis proberen en betaalt daarna eenmalig €79,50. Deze software is ook erg geschikt voor het toevoegen van tegenstanders, looplijnen en zones, evenals het uitwerken van trainingen.

TacticsManager

Met TacticsManager maak je handig en snel je trainingsvormen en wedstrijdsituaties visueel.

One Comment

  • Mijn favoriet staat er niet bij: CoachAmigo.
    Nederlandstalig, geschikt voor Iphone en android, gebruiksvriendelijk en vanwege de mogelijkheid van livestreaming van gebeurtenissen op het veld, heel populair bij spelers en ouders. De app houdt ook nog eens statistieken van aangeklikte gebeurtenissen (doelpunten, schoten op goal, etc.) en speeltijden bij. Absolute aanrader en dan ook nog eens gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.