De vijf meest bekeken oefenvormen van 2018

| Marco van der Heide | Nieuws

De TrainingsPlanner is in principe bedoeld voor abonnees, maar we zetten ter kennismaking af en toe een trainingsvorm open. Welke vormen werden het meest bekeken in dit kalenderjaar? 

5

Op plek vijf staat een trainingsvorm waarbij Diego Simeone met Atlético Madrid heel gericht werkt aan het wegwerken van lange ballen, het verdedigen van voorzetten en het verdedigen in de 1:1. 

4

Op plek vier laat Oliver Lederer zien hoe je richting kunt toevoegen aan een rondo 4:2. Dit doet hij door in twee vakken te spelen, waarbij 2+2 spelers achter blijven in het vak waar de bal niet is.

3

Op plek drie staat een opbouwvorm van Pep Guardiola uit zijn tijd bij Bayern München. Vanaf de verdedigers is het de bedoeling twee middenvelders te bereiken in de rug van de drukzettende tegenstander.

2

Op plek twee staat een passoefening van Peter Hyballa, die momenteel hoofdtrainer is bij DAC Dunajská Streda uit Slowakije. Dit is een stroomvorm waarbij spelers telkens tussen de poppen in het midden uitkomen.

1

De meest bekeken trainingsvorm uit 2018 is een oefening van Jürgen Klopp bij Liverpool waar zijn befaamde counterpressing centraal staat. Het team dat de bal verovert kan scoren op vier goals, dus moet er na balverlies direct druk op de bal zijn om dit te voorkomen.

TrainingsPlanner

Je bekeek net vijf openbare items uit de TrainingsPlanner. Wil je toegang tot ruim 1.000 trainingsvormen, 500 complete trainingen en 12 leerlijnen?

–> Abonneer je dan op de TrainingsPlanner!

Bekijk ook