Beste artikelen, video’s en oefenvormen van 2018

| Marco van der Heide | Trainersnieuws

In 2018 hebben we weer ons best gedaan om trainer-coaches met artikelen, trainingsvormen en video’s zo goed mogelijk van relevante informatie en kennis te voorzien. Hieronder zetten we de best bekeken en gelezen items voor je op een rij.

Artikelen

De best gelezen online artikelen die in 2018 verschenen gaan onder meer over hoog drukzetten, verschillende formaties, het uitdenken van trainingen en specifieke thema’s gerelateerd aan de speelwijze. Een deel van die artikelen is in uitgebreidere versie in ons vakblad terug te vinden.

Oefenvormen

Vaker dan in de jaren hiervoor hebben we trainers kennis laten maken met de trainingsvormen uit onze TrainingsPlanner, door er geregeld eentje open te zetten voor iedereen. Daaruit kwam een top-vijf naar voren, met onder meer oefenstof van Pep Guardiola, Diego Simeone en Jürgen Klopp.

Video

Steeds meer trainers zien het belang in van videobeelden. Om zelf van te leren, maar vooral ook om richting spelers te gebruiken om de speelwijze visueel te maken. In de top-vijf openbare video’s uit de Mediatheek komen onder meer video’s terug van Peter Bosz, N’Golo Kanté en Marcelo Bielsa.