Eind 2016 stond er een mooie trainingsvorm op het YouTube-kanaal van Atlético Madrid: een partijspel 4+2 tegen 4+2 in verschillende vakken. Toen we ‘m op sociale media postten, werd er veel op gereageerd. Verschillende trainers gaven aan de oefening al snel te hebben toegepast bij hun eigen team.

Al snel werd er door trainers onderling naar verwezen als ‘de Simeone-vorm’. Enige tijd later werd-ie door zowel Erik ten Hag bij Ajax als Mark van Bommel bij PSV gebruikt. Met name het afschermen van passlijnen door de vier middenvelders is voor de spelers erg leerzaam.

In ons vakblad vertelde Mauro van de Looij (jeugdtrainer van PSV) al eens over verschillende variaties op de trainingsvorm, met name gericht op kleinere aantallen en jongere spelers. Hij speelde bijvoorbeeld ook 2+1 tegen 2+1.

Onlangs postte Pro Skills Coaching een andere variatie op sociale media: de toevoeging van grote doelen en keepers. Omdat de training werd gefilmd met een drone, leverde dit mooie beelden op. Deze oefening is openbaar toegankelijk in onze TrainingsPlanner.

In de TrainingsPlanner vind je tevens honderden andere trainingsvormen van toptrainers als Pep Guardiola, Jürgen Klopp en Julian Nagelsmann. Elke vorm heeft een tekening en beschrijving, de meeste ook een video.

Via de TrainingsPlanner zijn acht video’s toegankelijk zonder in te loggen. Wil je meer informatie over de TrainingsPlanner, kijk dan eens op de informatiepagina over deze oefenstofdatabase.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.