Ga er maar aan staan. Je bent zojuist kampioen geworden, hebt de nationale beker veroverd en bent doorgedrongen tot de halve finale van Champions League. En dat alles met vaak prachtig, inspirerend voetbal, gespeeld door een elftal dat bij iedereen een lach op het gezicht toverde. Mutaties zijn onontkoombaar. Maar jij bent trainer en wilt altijd meer en beter. Hoe kijk je dan terug op het afgelopen seizoen en wat zijn de lessen voor de nieuwe voetbaljaargang? De Voetbaltrainer sprak met Erik ten Hag, trainer van een succesvol Ajax.

Powerful email marketing built for eCommerce. Join thousands of stores that have already earned over $28,000,000 in extra sales using Jilt.

Toen Ten Hag startte aan zijn klus bij Ajax zag hij dat er genoeg werk aan de winkel was. ‘Ik vond het spel van Ajax aanvankelijk niet doelgericht genoeg. Het positiespel was voor mijn gevoel nog te veel een doel op zich, niet direct een middel om bij het doel van de tegenstander te komen. Daardoor werd het soms wat statisch, er mocht wel wat dynamiek in komen. Verder was vooral het omschakelen een verbeterpunt, in eerste instantie het omschakelen na balverlies. Wat we kennen als de vijfsecondenregel, dat zat er behoorlijk in. Maar we waren kwetsbaar voor counters, dus daar moest wel wat aan gebeuren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.