Ook dit jaar hebben we weer tientallen trainingsvormen toegevoegd aan onze TrainingsPlanner. Hieronder vind je een overzicht van de vijf meest bekeken oefeningen in 2019. De overduidelijke gelijkenis: verschillende variaties in de vorm van het speelveld.

Plek 5: zandloperveld

Partijspel op zandloperveld

In dit partijspel van Jonas Eidevall (trainer van FC Rosengård) is het middelste gedeelte druk bezet, omdat het relatief smal is. Dat betekent dat spelers daar weinig tijd en ruimte krijgen en slim tussen de linies moeten vrijlopen.

Plek 4: stervorm

Positiespel in stervorm

In dit positiespel staan in de hoeken van de ster vier kaatsers per team. In het midden spelen twee teams 2:2, waarbij ze gebruik mogen maken van de ‘eigen’ kaatsers. Elke speler wisselt één serie in het midden af met twee series als kaatser.

Plek 3: plusteken

Positiespel op plusveld

Dit positiespel 8:8 +6 gaf RB Leipzig-trainer Julian Nagelsmann tijdens de eerste oefensessie van het nieuwe seizoen. Na een bepaald aantal passes mag er gescoord worden op de goaltjes.

Plek 2: zeshoek

Positiespel in zeshoek

Dit positiespel wordt gespeeld in een zeshoek. Op elke zijde staat een kaatser. In het midden spelen twee spelers van rood en geel, waarbij het team dat de bal heeft gebruikmaakt van drie kaatsers (2:2 +3).

Plek 1: vakkenwissel

Positiespel met vakkenwissel

In dit positiespel van PSG-trainer Thomas Tuchel doen 19 spelers mee: drie teams van zes spelers, plus één neutrale man. Na een bepaald aantal passes mag de bal worden geopend naar een ander vak.

TrainingsPlanner

Bekijk ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.