In De Voetbaltrainer 251 is te lezen hoe Stefan Kuntz en Jannis Scheibe bij Duitsland Onder 21 hebben gewerkt aan het verbeteren van de schotlocaties van hun team. Minder schieten van veraf, langer doorspelen op zoek naar grote kansen vanuit het strafschopgebied. In dit artikel wordt verwezen naar twee afbeeldingen waaruit deze progressie blijkt.

In de afbeelding hieronder staan de schoten uit het seizoen 2016/2017, vóór de interventie van Kuntz (de coach) en Scheibe (de data-analist). Maar liefst 49 procent van de doelpogingen komt vanuit het onderste grote vak.

In de afbeelding hieronder staan de doelpogingen tijdens de fase daarna. Het is goed te zien hoeveel vaker er dichtbij het doel wordt geschoten. Het aantal doelpogingen vanuit het onderste grote vak is sterk gedaald naar 39 procent.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.