Met trots introduceren wij de nieuwe cursus in Speelwijze en Coaching van de VBT Academie. Een online cursus van de makers van De Voetbaltrainer. Ontwikkeld in samenwerking met Coaches Betaald Voetbal (CBV). Heb je de cursus goed afgerond? Dan ontvang je een certificaat en 4 KNVB-studiepunten.

Erwin van de Looi legt in deze cursus tot in detail uit hoe hij tot een succesvolle speelwijze komt en hoe hij een wedstrijd analyseert. Hoe betrek je de spelers daar bij? Welke spelprincipes en details zijn belangrijk voor je eigen speelwijze in balbezit? Welke oplossingen heb je als de tegenpartij een andere speelwijze hanteert? Hoe verbeter je de speelwijze door training? Hoe heeft hij aandacht besteed aan teamontwikkeling, gedurende de afgelopen twee jaar bij Jong Oranje? Alle onderdelen worden praktisch ondersteund met tientallen videobeelden van wedstrijd en training.

In deze nieuwe cursus werken we dit uit aan de hand van videobeelden en analyses van ‘Jong Oranje’ wedstrijden.

Tegen Portugal kwamen we maar weinig onder de druk van de tegenpartij uit. De oplossing lag onder meer in het lager opstellen van rechtsback Zeefuik en het beter naast elkaar spelen van de twee verdedigende middenvelders (6 en 8)‘. Afkomstig uit analyse ‘Portugal thuis’.

Abonneevoordeel: 60 euro korting

Deze cursus is een mooie samenwerking tussen partners uit het trainersvak. Daarom hebben onze Voetbaltrainer abonnees en CBV-leden een streepje voor! Heb jij een abonnement op het vakblad De Voetbaltrainer of ben jij CBV-lid? Dan krijg je 60 euro korting bij je aanmelding en betaal je dus 65 euro in plaats van 125 euro. Hiervoor kun je de kortingscode gebruiken. Alle aanmeldingen zullen we persoonlijk checken op je lidmaatschap of abonnement.

Videovoorbeeld ‘Portugal (uit)

Een van de tientallen video’s die terugkomt in de cursus, is onderstaande. Erwin van de Looi: ‘We waren al gekwalificeerd voor het EK op het moment dat we de uitwedstrijd tegen Portugal moesten spelen. We wilden de wedstrijd zeker niet weggeven – en hadden ook gelijk kunnen spelen of zelfs winnen – maar het was ook onze bedoeling om verdedigend 1:4:4:2 uit te proberen en bepaalde spelers te bekijken.’

4 KNVB studiepunten

De cursus staat vanaf nu online. Mooi meegenomen: na succesvolle afronding ontvang je een certificaat en 4 KNVB studiepunten.

  • Video’s, wedstrijdbeelden en trainingsvormen
  • Tijdsbesteding 4 tot 6 uur (5 modules – 20 lessen)
  • Multimediaal met video’s en tussentijdse toetsing
  • 4 KNVB STUDIEPUNTEbij succesvolle afronding
  • Prijs abonnees vakblad De Voetbaltrainer en CBV-leden 65 euro
  • Prijs niet-abonnees en -leden 125 euro
  • Direct aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.