Rinus Michels Award voor Erik ten Hag

| Redactie De Voetbaltrainer | Trainersnieuws

Erik ten Hag heeft de Rinus Michels Award gewonnen voor zijn prestaties in het afgelopen seizoen. Henk de Jong werd verkozen tot beste trainer van de Keuken Kampioen divisie. De trainersloopbaan van Dick Advocaat werd bekroond met een Oeuvreprijs. De Awards zijn uitgereikt tijdens de bijeenkomst ‘Ode aan de trainer/coach’ ter gelegenheid van het 25 jaar jubileum CBV- Coaches Betaald Voetbal in Oosterbeek.

Erik ten Hag neemt de Award in ontvangst van Marc Overmars (foto JEF)

Video

Primeur voor Ten Hag

Voor Ten Hag is het de derde keer dat hij de Rinus Michels Award wint. Zo pakte hij de prijs in 2019 al met Ajax en in 2016 met FC Utrecht. Een primeur, want niet eerder is een trainer drie keer verkozen tot beste trainer in de eredivisie.

De prijs is een erkenning door vakgenoten. Alle hoofdtrainers uit het Betaald Voetbal kiezen immers zelf wie de beste Trainer van het jaar Eredivisie 2020/2021 wordt. Naast Ten Hag waren verder Sjors Ultee (Fortuna Sittard), Fred Grim (RKC Waalwijk), Henk Fraser (Sparta) en Thomas Letsch (Vitesse) genomineerd.

Keuken Kampioen divisie

Foppe de Haan overhandigt de Award voor beste trainer Keuken Kampioen Divisie aan Henk de Jong (foto JEF)

Video

Trainer Henk de Jong wist dit seizoen te promoveren naar de Eredivisie met zijn club SC Cambuur. Deze prestatie werd beloond door collega trainers met de toekenning van de Rinus Michels Award. Hiermee troefde hij zijn collega-trainers Kees van Wonderen (Go Ahead Eagles) en Rogier Meijer (NEC) af, die beiden ook wisten te promoveren met hun club.

Alle drie genomineerd en gepromoveerd (foto JEF)

Erkenning voor gehele loopbaan Advocaat

Oeuvre Award winnaar Dick Advocaat was op afstand aanwezig tijdens de feestelijke uitreiking (foto JEF)

De gehele loopbaan van Dick Advocaat werd bekroond met de Oeuvre Award. In Nederland was hij trainer van Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht, Sparta, Haarlem en SVV. Met PSV wist hij landskampioen te worden. Na het afzwaaien bij Feyenoord afgelopen mei, is Advocaat al weer begonnen aan een nieuw uitdaging als bondscoach van Irak. Dick Advocaat is de 10e trainer/coach die de Oeuvre Award heeft ontvangen.

Over de Rinus Michels Awards

De Rinus Michel Awards zijn een initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer en werd voor het eerst uitgereikt in 2004. De verkiezingen 2021 zijn georganiseerd door de CBV en de winnaars worden gekozen door collega-trainers. Benieuwd naar alle winnaars vanaf de eerste uitreiking in 2004? Bekijk ze hier.

Gerelateerd
Trainersnieuws

Andries Jonker: ‘In 1:3:5:2 de meeste creativiteit op het veld’

Trainersnieuws

Marijn Beuker: Creëren en implementeren van een visie

Trainersnieuws

Thomas Ruesink: Opleiden in de Onderbouw