De makers van De Voetbaltrainer hebben een nieuwe e-learning ontwikkeld. In 3 modules wordt in deze e-learning ingegaan op de diverse formaties en de speelwijze. In deze online cursus, waarmee je 6 KNVB-studiepunten verdient, leer je aan de hand van wedstrijdbeelden, het tactiekbord en trainingsvormen alles over de verschillende formaties. De drie modules zijn:

 • 1:5:3:2/1:5:2:3 (Rogier Meijer – NEC)
 • 1:4:4:2 (Erwin van de Looi – Jong Oranje)
 • 1:4:3:3 (Andries Ulderink – FC Twente)

Formaties

Er zijn verschillende formaties met elk een kenmerkende speelwijze. Voor trainer/coaches een interessant onderwerp om tot in detail uit te lichten. Dat doen we in deze nieuwe cursus van de VBT Academie. In 3 modules wordt in deze e-learning ingegaan op de diverse formaties en de speelwijze. In de eerste van drie modules gaan we in op de 1:5:3:2 en 1:5:2:3. Binnen deze module vind je beeldmateriaal met Rogier Meijer, wedstrijdvideo’s en trainingsvormen.

In de tweede module, die geheel in het teken staat van het aanvallen vanuit de formatie 1:4:4:2, gaan we na een aantal inleidende lessen eerst in op 1:4:4:2 vlak. Daarna komt 1:4:4:2 vierkant en 1:4:4:2 ruit aan bod. Elk van de laatstgenoemde drie onderdelen wordt afgesloten met een tussentoets. Bij deze modules zal steeds eerst de visie van Erwin van de Looi centraal staan. Vervolgens zullen er verschillende fragmenten met wedstrijdbeelden getoond worden. Hiermee hopen wij u als trainer verschillende mogelijkheden aan te reiken zodat iedere trainer zelf kan kiezen welk ‘antwoord’ het beste past bij zijn voetbalvisie.

In de derde module van de cursus staat de formatie 1:4:3:3 centraal. Vanzelfsprekend deed Andries Ulderinkervaring op met deze formatie in veel verschillende situaties. Als hoofdtrainer, als assistent-trainer en als tegenstander van clubs die deze formatie hanteren.

Inhoud

Dit kun je verwachten bij het volgen van de cursus:

 • Onbeperkt toegang tot de cursus (3 modules-71 lessen)
 • Zonder tijdsdruk: volg de cursus wanneer het jou uitkomt
 • Multimediaal met video’s en tussentijdse toetsing
 • Tijdsbesteding van 8 tot 10 uur
 • Toegang tot het discussie-forum voor cursisten
 • Ontvang een certificaat en 6 KNVB STUDIEPUNTEN bij succesvol afronden
 • Kosten €195,-
 • Kosten €105,- (via kortingscode) CBV leden en abonnees vakblad DeVoetbaltrainer

Meer informatie, aanmelden of direct beginnen >

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.